Statkraft's projectmanager en ingenieur Zon, Paolo Pizzorni, loopt langs zonnepanelen in zonnepark


Lage Emissie Scenario 2023

Een unieke kijk op de energiewereld
richting 2050


Er staat meer op het spel dan ooit voor de energietransitie. Om in 2050 klimaatneutraal te zijn, hebben we meer nodig en sneller.

Statkraft's Lage Emissie Scenario is ontwikkeld door analisten die de kennis van 50 interne experts gebruiken voor het modelleren van energiemarkten in 21 landen. Het rapport is zowel een optimistische als realistische analyse van wereldwijde energietrends tot aan 2050

Voor het eerst bevat het rapport twee extra scenario's: 'Clean Tech Rivalry towards Net Zero' (De rivaliteit van Clean Tech naar nul uitstoot) en 'The Delayed Transition' (De vertraagde transitie).

Projectmanager Waterkracht Siri Todnem in een Stuwdam

 

5 vragen voor Siri Todnem, projectmanager Waterkracht

Waterkracht zal een steeds grotere rol gaan spelen richting 2050. We spraken met Siri Todnem, projectmanager in het herstel van een van de grootste dammen in Noorwegen.

Ontmoet Siri hier

 De Lage Emissie Puzzel als daadwerkelijke puzzel

 

De Lage Emissie Puzzel

In het Lage Emissie Scenario omschrijven we hoe voor een succesvolle energietransitie complexe coördinatie van verschillende partijen en sectoren nodig is. Lees verder over de manier waarop de puzzelstukken op hun plek moeten vallen en welke stukken er mogelijk ontbreken in de geschetste scenario's van het rapport.

Leer hier meer

 

Zonne-energie: de mythe ontkracht

Ons Lage Emissie Scenario laat zien dat de kracht van zonne-energie alleen maar toeneemt. Ondanks deze enorme potentie blijven er enkele 'zonnemythes' bestaan. Lees verder om te zien hoe projectmanager en ingenieur Zon, Paolo Pizzorni, een aantal van de grootste mythes ontkracht.

Ontmoet Paolo hier