Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Partners in projectontwikkeling

Zoekt u een geschikte partner om uw bedrijf uit te breiden en uw projecten vooruit te helpen? Of wilt u een partij die uw wind- zon- of BESS-projecten kan overnemen of doorontwikkelen? Wellicht is er bij uw operationele energieprojecten sprake van mogelijke repowering?

Wij helpen u! Samen met regionale projectontwikkelaars die ons aanvullen, benutten we geschikte locaties en zetten ideeën om in uitvoerbare projecten. 

 

Oplossingen in complexe situaties 

De ontwikkeling van duurzame energieprojecten is steeds complexer. In participatie met de omgeving en toenemende netcongestie schuilt het risico van vertraging. Dit zijn ingewikkelde kwesties waar Statkraft in thuis is en waarbij we graag helpen deze te vereenvoudigen. Hoe eerder we zijn aangesloten, hoe meer oplossingen we kunnen aandragen! Met als resultaat een win-win situatie voor ons èn onze partner. 

 

Samenwerking voor de lange termijn 

Bij Statkraft ontwikkelen we zon-, wind-, en batterijprojecten. In Nederland én daarbuiten. We denken internationaal en we werken lokaal. Zo zorgen we ervoor dat we onze jarenlange kennis en ervaring meenemen in de samenwerking met u.   

We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe samenwerkingen waarbij we helpen met het ontdekken van ontwikkelgebieden, het ontwikkelen van nieuwe projecten en het optimaliseren van bestaande projecten. We bieden flexibele samenwerkingsstructuren die aansluiten bij de behoeften van onze partners. 

 

Financieel stabiel en ervaren

Statkraft is een Noors staatsbedrijf en al 25 jaar actief in Nederland. We staan ​​al meer dan 125 jaar voor hernieuwbare energie en ontwikkelen wereldwijd energieprojecten. Wij zijn actief in de gehele energiemarkt, van opwek, transport tot energiehandel. Juist omdat we een staatsbedrijf zijn kunnen wij interessante financieringsoplossingen bieden. Statkraft is bereid om risicodragend te investeren om zoveel mogelijk duurzame energieproductie te realiseren.  

 

Interesse in samenwerking? 

Neem dan gerust contact met ons op! We helpen onze partners en leren van elkaar. In een eerste vrijblijvend gesprek kunnen we verschillende samenwerkingsmodellen bespreken. Als beide partijen geïnteresseerd zijn, stellen we de samenwerkingsovereenkomst op en leggen zo de basis voor een succesvolle samenwerking. 

 

Dit mag u van ons verwachten

  • Het financiële risico van projectontwikkeling wordt indien gewenst volledig gedragen door Statkraft. Statkraft investeert dan op risico in het project. 
  • We verdelen de taken in projectontwikkeling volgens uw behoeften.
  • We zijn in staat om het project of de pijplijn aan projecten te ontwikkelen in overeenstemming met de hoogste normen. Statkraft heeft wereldwijd meerdere gigawatten ontwikkeld en in operationeel beheer.  
  • Statkraft maakt geen gebruik van externe financiering. Hierdoor maken we ook meer risicovollere projecten toch kansrijk. 
  • Naast projectontwikkeling is Statkraft in Nederland ook actief in energiehandel en alle operationele zaken met betrekking tot energieprojecten. 
  • We hebben een team van experts uit verschillende vakgebieden die u ondersteunen bij uitdagingen. Wij zijn oplossingsgericht en pragmatisch. 

 

Vragen, ideeën of opmerkingen?

Neem gerust contact op. Ik maak graag kennis!

Eerdere successen in Nederland

In Nederland hebben we meerdere projecten in samenwerking met partners gerealiseerd.