Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Certificaten en CO2-compensatie

Met een duurzaam certificaat toont u aan dat de energie die u verbruikt is opgewekt uit een hernieuwbare bron. Hiermee laat u stakeholders, klanten en andere belanghebbenden zien dat u actief bijdraagt aan het verminderen van CO2-uitstoot. Wij leveren certificaten aan bedrijven in de industrie, grootzakelijke branche en energieleveranciers.

Ook kunt u uw footprint verkleinen door CO2-compensatie. Dat kan op vele manieren, maar grofweg is er onderscheid in vrijwillige compensatie en verplichte compensatie. Statkraft helpt u met een oplossing op maat. Dat kan een gerichte aanpak zijn voor kleine budgetten of juist een totaalpakket waarmee u voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Wij bewegen mee met de markt en uw ambitie.

Altijd een passende oplossing

Ontdek wat wij voor u kunnen doen

Certificaten

Aan elektriciteit zelf is niet te zien hoe die is opgewekt. Daarom gebruiken we certificaten die de oorsprong van de elektriciteit aanduiden. Met behulp van een elektronisch mechanisme is te achterhalen wanneer, waar en zelfs welke energiecentrale de elektriciteit is opgewekt. Hiermee zijn certificaten niet alleen een betrouwbaar, maar ook een belangrijk systeem in de energietransitie. De belangrijkste certificaten die we bieden, zijn Garanties van Oorsprong, IREC en REGO.

CO2-compensatie

Er zijn verschillende manieren om uw CO2-uitstoot te compenseren. Zo kunt u er voor kiezen om de CO2-uitstoot voor verschillende bedrijfsactiviteiten, zoals vliegreizen of andere activiteiten die CO2 uitstoten vrijwillig te compenseren. Of wellicht heeft uw bedrijf te maken met verplichte CO2-compensatie. Uw activiteiten vallen dan onder het EU Emission Trading System (EU ETS). Statkraft is een van de grootste spelers op de ETS markt en kan u helpen met oplossingen op maat.

We helpen u op weg

Wilt u meer weten over duurzame certificaten of CO2-compensatie? Statkraft helpt u graag met deskundig advies. Wij kijken naar de wensen van uw organisatie en vinden daar een passend aanbod voor.
Bart Berendsen
Business Developer

Ook interessant

In- en verkoop van groene energie

 

Statkraft koopt en verkoopt uw duurzaam opgewekte stroom. Daarmee hebben grootzakelijke gebruikers de zekerheid van stabiele inkomsten en dekt u prijsrisico’s af. Zo kunt u zich richten op de kernactiviteiten van uw organisatie. 

Lees meer