Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Groene energie inkopen en verkopen

Statkraft koopt en verkoopt uw duurzaam opgewekte stroom. Daarmee heeft u de zekerheid van stabiele inkomsten en dekt u prijsrisico’s af. Zo kunt u zich richten op de kernactiviteiten van uw bedrijf.

Zekerheid door marktkennis

Al 125 jaar bouwen en beheren wij energiecentrales. Jaarlijks wekken wij 60 TWh aan groene stroom op uit onze eigen zonneparken, windparken en waterkrachtcentrales. Daarnaast bieden wij partners toegang tot maar liefst 20.000 MW aan geïnstalleerde vermogen door heel Europa. Wij zijn daarmee een kredietwaardige en betrouwbare pionier in hernieuwbare energie.

 

Een betrouwbare en flexibele partner

Zeer nauwkeurig kunnen wij de hoeveelheid duurzaam opgewekte stroom voorspellen, bijsturen en processen optimaliseren. Zo is Statkraft een betrouwbare én flexibele partner. Voor energieproducenten die hun opgewekte energie verkopen, industrie en grootzakelijke gebruikers die willen verduurzamen én voor energieleveranciers die inkopen voor hun klanten of hun portfolio verbeteren. We bieden een keuze tussen de garantie van stabiele prijzen voor een lange periode, of variabele inkomsten, afhankelijk van marktontwikkelingen.

 

Verkoop van duurzame energie

Altijd een overeenkomst op maat

Statkraft werkt al ruim een eeuw aan duurzame samenwerkingen. Voor de afname van groene stroom bieden we de keuze uit zowel korte- als langetermijnovereenkomsten, variërend van 3 tot 15 jaar. Deze Power Purchase Agreements (PPA’s) maken we op maat zodat we gestructureerd en zo efficiënt mogelijk stroom leveren.

Dubbel voordeel met de SDE+(+)-regeling

Dubbele inkomsten over duurzaam opgewekte stroom: door ontvangst van zowel subsidie áls inkomsten uit de verkoop van de elektriciteit aan Statkraft.

 

Inkoop van duurzame energie

Statkraft helpt bedrijven in de industrie en grootzakelijke branche om optimaal te verduurzamen. 

Garantie van Oorsprong

De Garantie van Oorsprong (GvO) bewijst dat opgewekte stroom voor 100% afkomstig is van zonne- en windparken of waterkrachtcentrales. Deze werkwijze is  gecertificeerd door de onafhankelijke autoriteit TÜV. 

Altijd een overeenkomst op maat

Het bedrijfsbelang van onze klanten staat voorop. Daarom komen we samen tot een overeenkomst op maat. Statkraft biedt de keuze uit zowel korte- als langetermijnovereenkomsten (PPA's) voor de afname van groene stroom. Wij leveren 100% hernieuwbare energie, kunnen prijs- en weerrisico’s afdekken en helpen met het compenseren van CO2-uitstoot. 

  • Compenseer CO2-uitstoot en koop duurzaam
  • Koop duurzaam can een specifiek project
  • Sluit een contact af voor langetermijnduurzaamheid
  • Bied prijszekerheid aan duurzame opwekkers
  • Creëer extra duurzaam vermogen met uw eigen project

 

We helpen u graag op weg

Wilt u meer weten over de in- en verkoop van hernieuwbare energie? Statkraft helpt u graag met deskundig advies. Wij kijken naar de wensen van uw organisatie en vinden daar een passend aanbod voor.
Bart Berendsen
Business Developer Poland