Statkraft zonnepark financieel boer

Zon of wind als nieuwe oogst. Waarom zou je? 

Anders boeren. Je vraagt je misschien af waarom je dat zou doen. Steeds meer collega-agrariërs doen het al: zij kiezen voor het opwekken of opslaan van duurzame energie op hun landbouwgrond. Zoals veeboer Jos, aardappelboer Erik of akkerbouwer Gijs. Omdat ze daarmee voor een lange periode stabielere inkomsten hebben. En het geeft voldoening: je helpt de energietransitie en produceert straks misschien wel duurzame energie voor een heel dorp! Hieronder lees je waarom de zon of wind als nieuwe oogst iets voor jouw bedrijf kan zijn. 


Stabiele en aantrekkelijke inkomstenbron

Eerlijk is eerlijk. Je wilt ook een goede boterham verdienen met jouw landbouwgrond. Maar gewassen hebben te maken met prijsschommelingen wat niet altijd meer zorgt voor een stabiele inkomstenbron. Datzelfde geldt voor vee. Zonnepanelen of windturbines zorgen wel voor een stabiele stroom aan inkomsten. Je krijgt namelijk een vaste prijs voor de verhuur of verkoop van jouw grond. En dat geeft zekerheid. Niet alleen op korte termijn, maar ook voor de toekomst. Bovendien kan het je meer opleveren dan traditioneel gewas of vee.

Kom naar onze informatiebijeenkomst of maak een afspraak

Op onze informatiebijeenkomsten vertellen we je graag wat een wind- of zonnepark en/of batterijopslag voor jou kan beteteken.  Ook kun je hier al je vragen stellen aan onze experts. De informatiebijeenkomsten vinden plaats in Varseveld, Barneveld en Tiel.

Via het formulier hieronder kun je checken of jouw grond geschikt is en je aanmelden voor een van deze bijeenkomsten.

Zie je geen mogelijkheid om op een van deze bijeenkomsten langs te komen, maar wil je wel graag meer weten over het opzetten van een duurzaam energieproject? Neem dan contact met ons op via communicatie@statkraft.com. We plannen graag een persoonlijk gesprek met je in.

   

Statkraft zonnepark financieel verduurzamen

“Van de opbrengst verduurzamen we onze boerderij”

Zonnepanelen leveren boer Jos drie keer meer op dan zijn grazende koeien. 

 

Wat zijn de mogelijkheden?

zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonne-energie is de snelst groeiende vorm van groene stroom. Statkraft groeit mee zodat we nog meer duurzame energie uit zonkracht halen.

Windturbines

Windturbines

De mens maakt al duizenden jaren gebruik van windenergie. Van de allereerste zeilboten tot ventilatiesystemen die teruggaan tot 300 v. Chr. Op weg naar een schone toekomst wordt wind steeds belangrijker.

Batterijopslag

Batterijopslag

Door de groei van zonne- en windenergie, wordt de productie van elektriciteit steeds meer afhankelijk van weersomstandigheden en seizoenen. En die productie komt hierdoor niet altijd overeen met de vraag. Door duurzame energie op te slaan, kan dit bijvoorbeeld worden gebruikt op momenten dat er een tekort is.


Super slim je grond gebruiken

Wil je je agrarische activiteiten voortzetten, maar toch profiteren van extra inkomsten? Dan is agri-PV een mooie oplossing. Hierbij worden agrarische activiteiten gecombineerd met zonnepanelen. Een creatieve én innovatieve oplossing voor jouw landbouwgrond. En ook bij agri-PV geldt dat je op stabielere inkomsten kunt rekenen dan hoe je nu boert. Dus, opgewekt naar de toekomst! 
 
Statkraft is continu bezig om technologieën te verbeteren. Ook voor inzet van agri-PV. Zo onderzoeken we de beste oplossingen voor het combineren van landbouw en energieproductie. Benieuwd hoe het nu precies zit met gecombineerd landgebruik?  

Statkraft zonnepark agri-PV landgebruik

 

"Zonnepanelen worden geïnstalleerd op een ingenieus systeem, ze kantelen naar de zon. En als je de grond wil zaaien, dan draaien ze.”

Boer Erik is een voorvechter voor anders boeren en zet zijn grond graag in voor agri-PV.

   


Stimulans voor natuur en biodiversiteit  

Veel boeren hebben een hart voor de natuur. Gaat die niet verloren met de komst van een duurzaam energiepark? Integendeel. De aanleg gaat in goed overleg samen met het versterken van biodiversiteit, bijvoorbeeld door aanplanten van nieuwe natuur. Ook houden we bij de bouw rekening met het broedseizoen van vogelsoorten of de voedselvoorziening van andere diersoorten, zoals de das. Zelf draag je bovendien een behoorlijk steentje bij aan de duurzame energietransitie, want je levert straks groene stroom aan Nederland. 

Statkraft zonnepark biodiversiteit verduurzamen energiepark


“Omwonenden begrijpen dat alternatieve vormen van energie opwekken nodig zijn."

Boer Geert wil graag actief bijdragen aan het verduurzamen van zijn omgeving 

   Veel werk uit handen

Geen gedoe of hoge opstartkosten voor jou. Wij nemen al het regelwerk uit handen, zoals de bouw, beheer en onderhoud. Ook regelen wij het hele proces van subsidieaanvraag en vergunningen tot het creëren van draagvlak, participatie en communicatie met overheid en omwonenden. En is het zonnepark aan het einde van z’n looptijd? Dan zorgen we ervoor dat alles netjes weer in oorspronkelijke staat hersteld wordt.


 

Doe de check

Duurzaam energie opwekken op mijn grond. Kan dat? Check of jouw grond geschikt is. We leren je eerst graag beter kennen.

1. Hoe lang ben je al agrarisch ondernemer?

3. Wat motiveert jou als agrariër?

Doe de check

Vertel meer over jouw grond.

4. Waar gebruik je jouw grond voor?

5. Waar ben je in geïnteresseerd?

6. Uit hoeveel hectare bestaat jouw grond?

7. Hoeveel hectare grond zou je willen gebruiken voor het opwekken van duurzame energie?

Doe de check

Waar bevindt zich jouw stuk grond?

Doe de check

Tot slot, hoe kunnen we je bereiken?

12. Mogen we je bellen voor iets meer informatie?

We organiseren een informele informatiebijeenkomst waarin we meer vertellen over wat een wind- of zonnepark en batterijopslag voor u kunnen betekenen. Ook kunt u hier al uw vragen stellen aan onze experts.

15. Wilt u naar ons evenement komen?

Met het versturen van dit formulier geef ik toestemming aan Statkraft Renewables Benelux B.V. voor het gebruik van mijn gegevens om contact met mij op te nemen over de ontwikkeling van duurzame energie. Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen tot het moment dat deze specifieke campagne is beëindigd. Mijn gegevens worden daarna verwijderd. Mocht ik hier vragen over hebben of willen dat mijn gegevens worden verwijderd, kan ik contact opnemen met communicatie@statkraft.nl

Privacybeleid van Statkraft