Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Innovatieve technologieën

In 2015 wordt Statkraft Ventures opgericht met als doel de energiemarkten van de toekomst actief vorm te geven. Statkraft stapt ook in de wereld van de elektromobiliteit en neemt haar eerste accu voor de opslag van elektriciteit in gebruik.

2016

  • Statkraft betreedt de markt van de e-mobiliteit: Statkraft investeert in de exploitant van laadpunten Grønn Kontakt en heeft voortaan 41 procent van de aandelen in het Noorse bedrijf in handen.
  • Statkraft opent haar eerste waterkrachtcentrale in Albanië: De Banjë-centrale, 65 kilometer ten zuidoosten van Tirana.
  • Strategische heroriëntatie: Statkraft richt zich op onshore-windenergie en ziet af van verdere investeringen in offshore-windturbines.
  • Energieopslag: Statkraft neemt op de locatie Dörverden in het noorden van Duitsland de eerste testbatterij in gebruik.

2015

  • Nieuwe technologieën bepalen de ontwikkeling van de energiesector en start-ups groeien uit tot marktleider. Statkraft richt in 2015 Statkraft Ventures GmbH op om nieuwe ondernemingen op te bouwen. Het partnerschap met dynamische start-ups stelt Statkraft in staat een actieve rol te spelen bij het vormgeven van de toekomstige energiemarkten en de synergiën tussen de start-ups en de Statkraft Groep te benutten.