Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

2020

 • 125 jaar hernieuwbare energie: Statkraft viert in 2020 haar 125-jarig jubileum. Statkraft heeft haar positie als toonaangevende internationale producent van hernieuwbare energie versterkt en blijft haar leidende positie in de energietransitie houden.
 • In Moglice wordt de tweede waterkrachtcentrale van Albanië in gebruik genomen.

2019

 • Statkraft gaat van start met de bouw van een waterkrachtcentrale in Chili. De elektriciteitscentrale in Los Lagos moet in het voorjaar van 2022 gereed zijn.
 • Statkraft is pionier op het gebied van de levering van groene stroom en levert vraag gestuurd CO2-vrije stroom aan Daimler AG.

2018

 • Hernieuwbare energie is voor ons geen onderdeel van de oplossing. Het is dé oplossing. Statkraft volgt zijn nieuwe strategie ‘Powering a green future’ tot 2025, die de weg vrijmaakt voor toekomstige groei in de hernieuwbare-energiesector.
 • Statkraft neemt acht waterkrachtcentrales in Brazilië over en zet daarmee de koers uit voor verdere groei op de Braziliaanse markt.
 • Statkraft breidt zijn windenergieportefeuille uit in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen in overeenstemming met haar strategische doelstelling om haar windenergieactiviteiten verder uit te breiden.
 • Met als doel haar activiteiten op het gebied van zonne-energie te versterken, ontwikkelt Statkraft zonneparken in Nederland, Duitsland en India, creëert zij oplossingen voor markttoegang in Europa en realiseert zij een R&D-project voor een drijvende waterkrachtcentrale in Albanië.
 • Het gerealiseerde zonnepark ‘Lange Runde’ in Nederland wordt als onderdeel van onze nieuwe strategie, voor een meerderheid van de aandelen verkocht aan derden.  Los van het minderheidsaandeel in het zonnepark, blijft Statkraft verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met de lokale stakeholders.
 • Statkraft stapt in Duitsland in de markt van de e-mobiliteit door aandelen in het bedrijf eeMobility te verwerven en 100% van de aandelen in E-WALD.

2017

 • Statkraft keert formeel terug in de zonne-industrie door het grootst grondgebonden zonnepark in Nederland te realiseren in 2017. Het zonnepark van 14,2 MW genaamd ‘Lange runde’ begon op 21 december 2017 energie te leveren aan het lokale elektriciteitsnet. Het park genereert voldoende energie om aan de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van ongeveer 4000 lokale huishoudens te voldoen.