Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Zon en wind als nieuwe oogst

U kunt uw grond nog slimmer inzetten. Met een zonne- of windpark heeft u namelijk een extra bron van vaste inkomsten. Ook draagt u bij aan een duurzame toekomst. Een win-win situatie voor u en uw omgeving. Statkraft helpt u bij het hele proces, van begin tot eind.

Samen verduurzamen

Wilt u net als vele andere landeigenaren meer uit uw land halen? Dan werkt Statkraft graag met u samen. Als stabiele en betrouwbare partij met de juiste expertise in duurzaam energie opwekken.

Vaste en aantrekkelijke bron van inkomsten

U ontvangt gegarandeerd een vaste en aantrekkelijke stroom aan inkomsten uit de verhuur van uw land. Mocht u uw land liever willen verkopen, dan is dit ook bespreekbaar.

Verduurzamen

U verduurzaamt niet alleen uw bedrijfsvoering, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan een leefbare omgeving en een schone toekomst voor volgende generaties.

Werk uit handen

Wij doen het samen met u, maar nemen u graag veel werk uit handen. Al het regelwerk nemen wij op ons; zoals bouw, beheer en onderhoud - ook regelen wij het hele proces van subsidieaanvraag, en vergunningen tot het creëren van draagvlak, participatie en communicatie met overheid en omwonenden. Uiteraard zorgen we ervoor dat na de looptijd van het zonnepark alles netjes weer in oorspronkelijke staat hersteld wordt.

De eerste stap: een geschikt perceel

Heeft u een ruim perceel en interesse in een zonnepark op uw land? Zijn er op uw land locaties waar windturbines geplaatst kunnen worden zonder beperkingen voor het huidige gebruik van uw land? En kunt u dit voor minimaal 25 jaar beschikbaar stellen? Dan is de eerste stap gezet en werken we graag met u samen!

Benieuwd wat het u oplevert?

Stel, u verhuurt uw grond voor een zonne- of windpark. Dan levert dit vaak meer op dan de opbrengst uit uw gewas of vee. En dan wordt het financieel interessant.

Wij zitten graag met u samen om te bereken wat dit voor uw specifieke situatie kan betekenen. Ook kunnen wij helpen bij het regelen van fiscaal of ander juridisch advies om zo tot een totaaloverweging te komen hoe aantrekkelijk een zonne- of windpark op uw perceel voor u is.

Agri-PV

Zonnepanelen en landbouw combineren tot een win-win resultaat

Zonne-installaties zijn ruimte-intensief en kunnen soms strijden om land dat anders voor andere doeleinden zou worden gebruikt. In verschillende landen worden nu pogingen ondernomen om landbouw te combineren met zonne-energie. Statkraft ontwikkelt dergelijke projecten zowel in Italië als in Nederland.

Lees meer over agri-PV

"Een zonnepark helpt ons boerenbedrijf aan inkomenszekerheid, en dat doen mijn aardappels momenteel niet. De zonnepanelen zijn eigenlijk een extra gewas waarmee ik het voortbestaan van mijn boerenbedrijf kan veiligstellen."
Erik van der Heijden
Landeigenaar

Met energie vooruit

Statkraft loopt voorop in de overgang naar volledig hernieuwbare energie. Want wij geloven dat we slimmer kunnen omgaan met onze aarde. Daarom ontwikkelen wij al ruim 125 jaar duurzame innovaties en ondersteunen wij lokale initiatieven. Samen met de gemeenschap halen we hernieuwbare energie uit zon, wind en water.

Meer over Statkraft

We helpen u graag

Heeft u interesse of een vraag? Ons team van specialisten in duurzame energie staat voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op, dan onderzoeken we samen de mogelijkheden.
Peter van den Groenendaal
Head of Solar Development Nederland
Pieter Biewenga
Business Development Manager
portrait of celine
Pieter Braakenburg
Head of Storage Development Nederland
Rob Smit
VP Waterstof Development Nederland