Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Een versneller naar een duurzame toekomst

Investeren in hernieuwbare energie doen we vanuit een gezamenlijk belang. Of het nu gaat om internationale klimaatdoelstellingen, een regionale energie strategie of juist de lokale ambities van bewoners: Statkraft begeleidt de energietransitie voor gemeentes en provincies. Dat doen we vanuit onze oprechte missie de aarde schoner te maken. Met de kracht van zon en wind.

Zekerheid, stabiliteit en verantwoordelijkheid

Bij de ontwikkeling van een zonne- of windpark staat zorgvuldigheid voorop. We komen afspraken na en zijn als staatsbedrijf gesteld op transparantie en stabiliteit. Schone elektriciteit leveren we met aandacht voor de omgeving en bewust van onze verantwoordelijkheid.

Zekerheid van leveren

We gebruiken de kracht van diverse duurzame bronnen. Schijnt de zon of waait de wind, dan zorgen wij voor een betrouwbare productie van hernieuwbare energie. Bovendien zijn deze natuurlijke bronnen onuitputtelijk, zodat we grootschalige projecten kunnen ontwikkelen zonder de aarde uit te putten en zonder schadelijke gevolgen voor de omgeving.

Zon & Wind

Stabiliteit door staatseigendom

Statkraft is voor 100% eigendom van de Noorse staat. We zijn daarmee niet alleen een stabiele kennispartner, maar ook een vertrouwd sparringpartner: het maatschappelijk belang staat voor ons voorop. Wij staan voor onze projecten en dragen samen met stakeholders, partners en omwonenden de verantwoordelijkheid voor haalbare wind- en zonne-energie.

Over Statkraft

Verantwoordelijkheid voor betrokkenen

Voor ons zijn de verschillende gedragscodes van Holland Solar, Nederlandse Vereniging Duurzame Energie en de Nederlandse WindEnergie Associatie belangrijke richtlijnen. We houden ons vanzelfsprekend aan juridische kaders en hebben een duurzame, ethische en maatschappelijk verantwoorde manier van werken hoog in het vaandel staan. Natuurlijk vinden we duurzaamheid extra belangrijk. Met het opschalen van duurzame energieoplossingen werken we aan het verwezenlijken van de Sustainable Development Goals (SDG’s), de 17 doelen om voor 2030 de wereld een betere plek te maken. Meer informatie hierover vindt u hier.

Duurzaamheid

Met energie vooruit

Statkraft loopt voorop in de overgang naar volledig hernieuwbare energie. Want wij geloven dat we slimmer kunnen omgaan met onze aarde. Daarom ontwikkelen wij al ruim 125 jaar duurzame innovaties en ondersteunen wij lokale initiatieven. Samen met de gemeenschap halen we hernieuwbare energie uit zon, wind en water.

Over Statkraft

Neem contact met ons op!

Onze experts in wind- en zonne-energie
Peter van den Groenendaal
Head of Project Development
Pieter Biewenga
Business Development Manager
Martijn van der Pouw
Martijn van der Pouw
Business Development Manager
Arjan Karreman
Arjan Karreman
Projectontwikkelaar Duurzame Energie
Arjan Visser
Projectontwikkelaar Wind