Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Energie opslagsystemen

Energie opslagsystemen (EOS) kunnen een belangrijke rol spelen in de energietransitie in Nederland. Door de groei van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie, wordt de productie van groene elektriciteit steeds afhankelijker van variabele factoren zoals het weer en de seizoenen. De productie komt hierdoor niet altijd overeen met de vraag. Energie opslag kan helpen om dit verschil op te vangen en de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet te verbeteren.

Zo ontwikkelen we een energieopslagsysteem

  • 2. Ruimtelijke procedure en haalbaarheidsanalyse

    2. Ruimtelijke procedure en haalbaarheidsanalyse

    We onderzoeken of het gemeentelijk bestemmings- en omgevingsplan gunstig is voor de realisatie van een energie opslagsysteem. Wanneer blijkt dat dit het geval is, wordt ontworpen hoe het project technologisch efficiënt en financieel rendabel kan worden gerealiseerd.

  • 3. Draagvlak

    3. Draagvlak

    Bij elk energieproject betrekken we vanaf het begin de mensen die in je omgeving wonen, net zolang tot zij zich kunnen vinden in het ontwerp voor het park. Dit doen we door persoonlijke gesprekken en informatieavonden.

  • 4. Vergunningen

    4. Vergunningen

    Als we de plannen hebben uitgetekend, vragen we alle benodigde vergunningen bij de gemeente aan. Ondertussen blijven we in contact over het ontwerp. Zijn de vergunningen goedgekeurd? Dan regelen wij de financiering.

  • 5. Realisatie

    5. Realisatie

    Als de vergunningen en financiering binnen zijn, starten wij met de voorbereidingen en de bouw. In het uiteindelijke projectontwerp zijn de wensen van de gemeente, de omwonenden en van jou als landeigenaar zo goed mogelijk verwerkt. De bouw zelf duurt meestal ongeveer een jaar.

  • 6. Energie opslaan

    6. Energie opslaan

    Het opslagsysteem is aangesloten op het elektriciteitsnet! We slaan nu energie op voor duizenden huishoudens in de omgeving om te verbruiken bij weinig opwek. Het onderhoud en de monitoring van het opslagsysteem, dat doen wij. Als je zelf wilt bijdragen, bijvoorbeeld door een oogje te houden op de natuurontwikkeling, dan maken we daar afspraken over.

  • 1. Voorbereiding

    1. Voorbereiding

    Heb je interesse in een energie opslagsysteem op je grond en zit je vlakbij een transformatorstation van de netbeheerder, dan komen we langs om samen de mogelijkheden te bekijken. Wat past het beste, wat zijn je wensen en klikt het tussen ons?

Neem contact met ons op

Johannes Wouters

Business Development Manager Storage