Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft opent, samen met Encavis, deuren zonnepark Budel Nyrstar op Open Energie Dag

26 aug, 2022

Nederland wekt steeds meer energie op uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. Om het grote publiek hier bekend mee te maken, organiseert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) samen met vijf brancheorganisaties op 17 september de Open Energiedag. Statkraft en Encavis doen ook mee, door zonnepark Budel Nyrstar open te stellen.

Tientallen Nederlandse duurzame energieprojecten laten op de open dag hoe zij bijdragen aan de Nederlandse energietransitie. Statkraft heet samen met Encavis bezoekers welkom op zonnepark Budel. Tijdens een rondleiding vertellen technische medewerkers alles over het zonnepark en de opwek van zonne-energie. Ecoloog Friso van der Zee geeft enkele presentaties over biodiversiteit en ligt de impact van een zonnepark toe. Kinderen kunnen een vogelhuisje maken of hun energie kwijt op het springkussen. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht, met gratis koffie en thee.

 

Verduurzaming gemeente Cranendonck

Statkraft gelooft dat duurzame energie de toekomst heeft. De organisatie ziet zonnepark Budel Nyrstar als het resultaat van een vruchtbare samenwerking met omwonenden en lokale betrokken partijen. Zonnepark Budel Nyrstar wekt met 155.000 zonnepanelen genoeg duurzame energie op voor 12.300 huishoudens. Daarmee levert Statkraft een substantiële bijdrage in de verduurzaming van de gemeente Cranendonck.

 

Versterkte biodiversiteit

Zonnepark Budel is gerealiseerd op een oude vuilstort. Door de ruime plaatsing van de zonnepanelen ontstond een locatie geschikt voor het versterken van biodiversiteit. Statkraft spant zich in voor de toekomst van de wereld en daar horen flora en fauna bij.

Er is in korte tijd een zeer diverse vegetatie ontstaan die tal van insecten aantrekt. Waardoor ook de vogelpopulatie hier divers is. Er leven onder meer wormen, vlinders, bijen, wilde zwijnen, reeën en veldleeuweriken, die hun nesten bouwen in de beschutting van de zonnepanelen.

 

Welkom op de open dag

Iedereen is welkom bij het zonnepark tijdens de Open Energiedag op 17 september tussen 10.00 en 15.00 uur. Er is geen parkeermogelijkheid op het zonnepark. Bezoekers kunnen parkeren op het parkeerterrein achter de H. Jozef kerk van Budel-Dorplein. Hier halen we bezoekers op met een pendelbusje. Voor veiligheidskleding wordt gezorgd. We vragen bezoekers voor extra veiligheid om stevige schoenen aan te trekken.

Open_energy_day.jpg

Meer informatie

Voor meer informatie over de Open Energie Dag ga je naar. Hier zijn ook andere duurzame projecten te vinden, die hun deuren openen voor publiek.

Persvragen

Willemijn van der Vliet
Communicatie Manager