Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Algemene vragen

Antwoorden op algemene vragen over carrières bij Statkraft, zoals hoe ons sollicitatie- en wervingsproces werkt.

Hoe sollliciteer ik voor een baan bij Statkraft?

Alle openstaande posities bij Statkraft worden aangekondigd op onze vacaturepagina. Als je iets interessants vindt, vragen we je om rechtstreeks via de vacature te solliciteren. Om ervoor te zorgen dat elke kandidaat een volledige en eerlijke beoordeling krijgt, behandelen we alleen sollicitaties die via ons online sollicitatieformulier zijn ingestuurd.

Hoe verloopt het wervingsproces bij Statkraft?

Het wervingsproces bij Statkraft is simpel, transparant en eerlijk. We adverteren onze vacatures op www.statkraft.nl/werken-bij/vacatures en via onze socialemediakanalen.

Alle sollicitaties, CV’s en benodigde documenten moeten online worden ingediend. Let op dat de bijlagen in dezelfde taal geschreven moeten zijn als de vacaturetekst.

Zodra je je sollicitatie hebt ingediend, gaat het als volgt:

  1. Statkraft stuurt je een e-mail om te bevestigen dat we je sollicitatie hebben ontvangen.
  2. Een recruiter behandelt je sollicitatie nadat de sollicitatietermijn is verstreken.
  3. Als je een geschikte kandidaat bent, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Er kunnen meerdere gespreksrondes zijn voordat het selectieproces is afgerond. De gesprekken kunnen ook een psychometrische test, een beroepspersoonlijkheidstest en/of een casus bevatten. Tijdens het gesprek(ken) wil Statkraft jou leren kennen, maar het is ook belangrijk dat jij kunt beoordelen of Statkraft bij jou past.
  4. De geselecteerde kandidaat ontvangt een aanbod van ons, en de overige kandidaten worden op de hoogte gesteld dat de positie is ingevuld.

Bieden jullie stageplekken aan?

Statkraft biedt stageplekken aan op basis van interne behoefte. Alle stages bij Statkraft worden aangekondigd op onze vacaturepagina. Als je iets interessants vindt, solliciteer dan rechtstreeks via de advertentie.

Daarnaast biedt Statkraft een zomerproject voor studenten. Het zomerproject duurt 8 weken en loopt elk jaar van half juni tot half augustus. Alle studenten in hun 2e tot 5e jaar kunnen solliciteren voor het zomerproject, en we nemen meestal 6-8 kandidaten aan. Lees hier meer over het zomerproject.

Bieden jullie deeltijdbanen aan voor studenten?

Statkraft biedt deeltijdbanen aan voor studenten op basis van interne behoefte. Alle deeltijdbanen bij Statkraft worden aangekondigd op onze vacaturepagina. Als je iets interessants vindt, solliciteer dan rechtstreeks via de advertentie.

Hoe stuur ik een open sollicitatie?

We nemen helaas geen open sollicitaties aan. We vragen je rechtstreeks te solliciteren op een openstaande positie die het beste past bij jouw profiel. Op deze manier kunnen we jouw gegevens goed verwerken en de veiligheid ervan waarborgen.

In welke taal moeten mijn sollicitatiebrief en CV zijn?

Je sollicitatiebrief en CV moeten in dezelfde taal zijn geschreven als de vacaturetekst.

Is Noors spreken een vereiste?

De voertaal bij Statkraft is Engels, dus het is niet vereist om Noors te kunnen spreken. Sommige posities kunnen echter wel vereisen dat je vaardig bent in het Noors of een andere taal, dan wordt dit duidelijk vermeld in de vacaturetekst.

Hoe neem ik contact met jullie op over werken bij Statkraft?

Voor aanvullende vragen kun je terecht bij ons via de contactgegevens die in onze openstaande vacatures vermeld staan.

 

Ga naar onze openstaande vacatures