Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Bewoners Land van Cuijk kunnen met voorrang investeren in zonnepark Wilbertoord

08 feb, 2024

Bewoners uit de gemeente Land van Cuijk kunnen per direct investeren in zonnepark Wilbertoord. Dit zonnepark van duurzame energieproducent Statkraft produceert vanaf november 2023 hernieuwbare energie goed voor ongeveer 2.800 huishoudens. Met de investering dragen inwoners bij aan de groene ambities van de gemeente en profiteren zij van een vast en gegarandeerd netto rendement van 5,5% per jaar.

Nadat eerder de direct omwonenden van zonnepark Wilbertoord konden investeren in het zonnepark, krijgen nu alle bewoners van de gemeente deze kans. Zij kunnen al vanaf €250,- investeren en ontvangen rendement over een periode van tien jaar. Na deze ronde kan iedereen investeren in zonnepark Wilbertoord totdat het maximale investeringsbedrag is behaald.

“Zonnepark Wilbertoord is het resultaat van een fijne samenwerking met de Gemeente Land van Cuijk”, zegt Peter van den Groenendaal, Head of Solar and Wind Development bij de duurzame energieproducent Statkraft,. “Wij hebben veel gesprekken gehad met de omwonenden en de gemeente over hoe wij het beste kunnen bijdragen aan de klimaatdoelen en de omgeving. Wij geven hen graag de kans om hierin verder te investeren, en zo betrokken te blijven bij de energietransitie van Land van Cuijk.”

Over zonnepark Wilbertoord

Het zonnepark ligt ten zuidwesten van Wilbertoord, tussen het glooiend landschap met veel karakter. Waar in het verleden de grond werd gebruikt voor akkerbouw, is het vorig jaar getransformeerd tot een zonneweide. Het park is tot stand gekomen door vele gesprekken met direct omwonenden en de gemeente. Sinds november 2023 voorziet zonnepark Wilbertoord maar liefst 2.800 huishoudens van duurzame energie.  Naast het leveren van duurzame energie aan de regio, draagt het park ook bij aan de biodiversiteit in de omgeving. Zo is er extra ruimte tussen de panelen voor de natuur en is er extra aandacht besteed aan een veilige leefomgeving voor de dassen.

Klimaatdoelen Land van Cuijk

Als grootste gemeente van Noord-Brabant heeft Land van Cuijk ambitieuze verduurzamingsplannen. De gemeente wil in 2045 energieneutraal zijn. Om de klimaatdoelen te bereiken, is het gebruik van zonne-energie een belangrijke voorwaarde. De ontwikkeling van zonnepark Wilbertoord levert hier een essentiële bijdrage aan.  

Lees meer over zonnepark Wilbertoord

Persvragen

Willemijn van der Vliet
Communicatie Manager