Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft legt laatste paneel op Zonnepark Wilbertoord in Noordoost Brabant

22 nov, 2023

Een mijlpaal voor de gemeente Land van Cuijk: Statkraft, Europa's grootste producent van duurzame energie, heeft vandaag het laatste zonnepaneel gelegd van Zonnepark Wilbertoord. Statkraft heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het park van ongeveer 8,5 hectare klaar te maken voor gebruik. Zonnepark Wilbertoord heeft een opwekcapaciteit van bijna 11 MWp, wat gelijk staat aan de elektriciteitsvoorziening voor ongeveer 2.800 huishoudens. Daarnaast ondersteunt het park de gemeente in haar ambitie om klimaatbestendig te worden.

Peter van den Groenendaal van Statkraft Nederland, kijkt tevreden terug op de realisatie van Zonnepark Wilbertoord. ‘’We zijn blij dat we de gemeente Land van Cuijk kunnen helpen met het behalen van hun klimaatdoelen door de ontwikkeling van Zonnepark Wilbertoord. Bij het plan voor Wilbertoord hebben we veel gesprekken gehad met de gemeente, maar ook met de direct omwonenden, waardoor we precies wisten wat hun wensen waren voor het park. Hierdoor kwam snel een ontwerp van het park tot stand en is er geen enkele zienswijze ingediend bij de gemeente naar aanleiding van de vergunningsaanvraag.” 

Bij de ontwikkeling van het park is verder ook rekening gehouden met de natuur rondom het gebied. Om de biodiversiteit te versterken is op het park gebruikgemaakt van inheemse plantensoorten. Daarnaast is er een haag van struiken geplaatst rondom het park om het park aan het zicht te onttrekken van omwonenden.   
 
Met de ontwikkeling van Zonnepark Wilbertoord zet Statkraft weer een nieuwe stap in om niet alleen de gemeente Land van Cuijk, maar heel Nederland in de energietransitie vooruit te helpen. Statkraft heeft inmiddels 15 zonneparken in Nederland gerealiseerd.    

Persvragen

Willemijn van der Vliet
Communicatie Manager
Wilbertoord solar

Lees meer over zonnepark Wilbertoord