Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft krijgt onherroepelijke vergunning voor de realisatie van haar eerste agri-PV zonnepark in Nederland

30 mei, 2023

Statkraft, de toonaangevende ontwikkelaar van duurzame energieprojecten, kondigt met trots aan dat er een onherroepelijke vergunning is verkregen voor de realisatie van zonnepark Dalenstraat. Dit is het eerste agri-PV zonnepark in West Maas en Waal. Dit innovatieve project combineert de opwekking van zonne-energie met landbouwactiviteiten en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse energietransitie.

Als grootste duurzame energieproducent van Europa is Statkraft trots op de introductie van deze nieuwe benadering voor productie van zonne-energie. Agri-PV park Dalenstraat combineert de voordelen van duurzame energieopwekking met landbouwactiviteiten, waardoor een synergie ontstaat tussen groene stroomproductie en agrarische activiteiten. Zo kan de grondeigenaar doorgaan met de agrarische activiteiten én krijgt er ook een inkomstenbron bij via perceelopbrengst. 

Pieter Biewenga, projectontwikkelaar zon bij Statkraft Nederland: “Deze vergunning is een mooi resultaat van een constructief gesprek met de gemeente, omwonenden en andere stakeholders uit de regio. Het feit dat er ook geen bezwaren zijn ingediend laat zien dat het een breed gedragen plan is in de omgeving, waarbij de agrarische component hand in hand gaat met het opwekken van duurzame zonne-energie op een innovatie manier.”

Statkraft gebruikt in het park bi-facial zonnepanelen, die ook het licht benutten dat door de grond wordt gereflecteerd. De panelen bewegen mee met de zon waardoor de netto-opbrengst van de zonnepanelen hoger is. Met een totaal vermogen van ruim 13 MW zal zonnepark Dalenstraat een substantiële hoeveelheid schone energie produceren, goed voor bijna 4.300 huishoudens.