Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Statkraft geeft bij zonnepark Wenumseveld een kijkje in de duurzame keuken tijdens de Open Energiedag 2023

25 aug, 2023

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals wind, zon en water. Tijdens de Open Energiedag op 16 september openen Nederlandse energieprojecten door het hele land daarom hun deuren voor bezoekers. Statkraft doet mee met dit initiatief van verschillende brancheorganisaties in de duurzame energie, waaronder de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Holland Solar en NWEA, en nodigt iedereen uit om het nieuwe zonnepark Wenumseveld in Apeldoorn te bezoeken.

Zonnepark Wenumseveld in Apeldoorn is nog in aanbouw, waardoor de verschillende fases van het bouwproces goed te zien zijn. Er worden rondleidingen gegeven door medewerkers van Statkraft, waarbij ze alles uitleggen over het ontwikkelproces en de werking van een zonnepark, maar ook over het bouwproces en alle werkzaamheden die hierbij komen kijken. 

Zonnepark Wenumseveld

Zonnepark Wenumseveld is een initiatief van Statkraft, om lokaal bij te dragen aan het opwekken van duurzame energie. Het zonnepark telt meer dan 28 duizend zonnepanelen, die 4.200 huishoudens van duurzame stroom kunnen voorzien.  

Bijzondere biodiversiteit

Natuurbehoud is een belangrijke eis bij het realiseren van zonneparken door Statkraft. Bij het zonnepark Wenumseveld is een ecologische verbindingszone van 1,5 hectare aangelegd langs de Grift. Daarnaast versterken we het leefgebied van verschillende dieren, waaronder de das. Dit doen we door op het zonnepark zelf en op een extra perceel van 2 hectare noordelijk van het park diverse soorten bomen te planten. Ook zaaien we op deze plekken grasland in, om dit vervolgens te laten begrazen door schapen. Om de impact op de zoogdieren in de omgeving te minimaliseren, plaatsen we diervriendelijke hekken en creëren we doorgangen voor kleinere dieren. 

Bijzondere aandacht gaat uit naar de bescherming van de das. Hiervoor planten we 158 fruitbomen rond de dassenburcht en leggen we heggen aan langs greppels en hekken. Daarnaast verzekeren we de das van voldoende voedsel door klaverrijk gras en struiken met bessen te planten.  

Praktische informatie

Iedereen is welkom bij het zonnepark tijdens de Open Energiedag op zaterdag 16 september tussen 11.00 en 15.00 uur. Het park bevindt zich op de Wenumseveldweg in Apeldoorn en je kan het vinden door de geplaatste beachvlaggen te volgen. Gedurende de dag worden er meerdere rondleidingen gegeven. Je kan bij de ingang parkeren en er wordt gezorgd voor veiligheidskleding. Wij adviseren bezoekers wel om stevige schoenen aan te trekken voor de veiligheid. 

Persvragen

Willemijn van der Vliet
Communicatie Manager