Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Vanaf nu investeren in nieuw zonnepark Etten-Leur

28 Mar, 2023

Bewoners uit Etten-Leur krijgen voorrang en kunnen investeren in zonnepark Bollendonk. Het gloednieuwe zonnepark is bijna 10 hectare groot en produceert duurzame energie voor zo’n 4.800 huishoudens. Investeren in het zonnepark levert een bruto rente op van 5,8% per jaar. Zo werken ze mee aan een duurzame wereld en schone leefomgeving, en krijgen ze zelf een gegarandeerd rendement. Tot 8 mei zijn inwoners van Etten-Leur en leden van energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur uitgenodigd om te investeren.

Na die datum kan iedereen investeren in zonnepark Bollendonk tot het maximale investeringsbedrag bereikt is. Zo zorgt ontwikkelaar Statkraft er in nauwe samenwerking met energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur voor dat de omwonenden als eerst profiteren van de komst van het park. 

Over zonnepark Bollendonk

Het zonnepark ligt bovenop het glooiende plateau van een voormalige stortplaats en is zo volledig uit aan het zicht onttrokken. Met de komst van zonnepark Bollendonk krijgt deze oude  stortplaats, welke niet voor andere doeleinden geschikt is, weer een functie. En draagt deze plek bij  aan het versterken van de natuurwaarden en biodiversiteit op deze grond. Zo is er een marterveld gecreëerd als aantrekkelijke habitat voor de wezel, bunzing en steenmarter die in de buurt van het park leven. Verder wordt een 1,3 hectare voedselbos aangeplant. 

Zonne-energie als bijdrager aan de klimaatdoelen

Stroom opwekken uit zonne-energie is milieuvriendelijk. Er is geen schadelijke uitstoot en geen geluidsoverlast. De zon is bovendien een oneindige energiebron. Met de komst van zonnepark Bollendonk levert de Gemeente Etten-Leur een bijdrage aan de klimaatdoelstelling van Etten-Leur om in 2050 tot 100% duurzame opwek te komen.  

Over DuurSaam Etten-Leur

Energiecooperatie DuurSaam Etten-Leur  is een lokale organisatie die in samenwerking met de Gemeente de inwoners inspireert en stimuleert op het gebied van opwekken en besparen van energie en verduurzamen van woningen. DuurSaam verzorgt met energiecoaches advies aan inwoners en heeft ook eigen kleine zonneparken in beheer.

Over Statkraft 

Statkraft is een internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van waterkracht en de grootste producent van hernieuwbare energie in Europa. De Groep produceert waterkracht, windenergie, zonne-energie, gasgestookte energie en levert stadsverwarming. Statkraft is een wereldwijd opererende speler op de energiemarkt, met 5.000 werknemers in 20 landen.  

Contact