Windenergie

 

Windenergie is een van de snelst groeiende energiebronnen ter wereld. Ook in Nederland is de wind een waardevolle bron van energie. Statkraft ontwikkelt al ongeveer 20 jaar wind-op-land en is de grootste duurzame elektriciteitsproducent in Europa. We hebben veel ervaring op het gebied van de ontwikkeling, bouw en exploitatie van windturbines en bouwen momenteel het grootste wind-op-land project in Europa, Fosen Vind in Noorwegen. Daarnaast ontwikkelen we wereldwijd in onder meer Brazilië, Chili, India, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Duurzaamheid zit in ons DNA en is het uitgangspunt van alles wat we doen.

 

Wij geloven in duurzame energie, niet alleen omdat we daarmee bijdragen aan een gezondere wereld, maar ook omdat het lokaal betere business oplevert

Windenergie van eigen land?

Bent u eigenaar van grond die u graag inzet voor de productie van duurzame energie? Laat het ons weten en we komen graag bij u langs om de mogelijkheden van windenergie en/of zonne-energie te bespreken.

Participatie – we doen het graag samen

We realiseren ons dat een windturbine in de leefomgeving een enorme impact kan hebben. Daarom vinden wij het belangrijk om een zo vroeg mogelijk stadium met alle omwonenden en andere belanghebbenden in gesprek te gaan.