Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Trading & Origination

Het team Global Environmental Markets team (GEM) - mondiale milieumarkten - is bij Statkraft het centrum van deskundigheid wat betreft de markt voor de handel in milieucertificaten.

In 2000 is het team begonnen met de handel in hernieuwbare-energiecertificaten met betrekking tot de waterkrachtcentrales die Statkraft in verschillende Europese landen in beheer heeft. In de loop van de tijd zijn er op nog meer Europese markten verschillende technologieën, producenten en certificeringsnormen bijgekomen. Zowel de door overheidsmaatregelen gestuurde markten als de vrijwillige markten worden door onze specialisten bediend. Sinds enkele jaren is het team zich gaan uitbreiden tot buiten Europa en ondersteunt het producenten en bedrijven in Noord-Amerika met een lokaal team en klanten in Azië en Latijns-Amerika vanuit de kantoren in Amsterdam en Londen.

Dit geldt ook voor de activiteiten op de markt van de koolstofcertificaten, die sinds 2005 bestaat. Het begon met de handel in het kader van de Europese regeling voor emissiehandel (EU-ETS), die via de op de VN gebaseerde koolstofcompensatieprojecten is uitgebreid tot actieve deelname aan de wereldwijde emissiemarkten. Het kernteam, gevestigd in Amsterdam, wordt ondersteund door collega's in San Francisco en Londen. 

Het team is tot slot verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe markten voor Statkraft. De activiteiten in Noord-Amerika zijn de kinderschoenen allang ontgroeid en leveren een belangrijke bijdrage aan het succes van het team. In Polen en China worden momenteel nieuwe werkzaamheden ontwikkeld. De Poolse markt is gewild vanwege betrouwbare afnemers van energie voor de enorme en groeiende vraag naar duurzame energie in Polen. Door de ervaring die Statkraft heeft op het gebied van zowel de energiemarkt als de emissiemarkt viel ons op de Poolse markt een warm onthaal ten deel. De Chinese markt zal voor Statkraft van strategisch belang blijken voor het waarmaken van onze ambitie om uit te groeien tot een wereldwijde speler op het gebied van duurzame energie. 
 
Al deze activiteiten worden uitgevoerd door een internationaal team met een grote diversiteit aan culturele, onderwijs- en beroepsachtergrond. Het team is regelmatig op zoek naar uitbreiding met enthousiaste nieuwe collega's.