Statkraft en de COVID-19-uitbraak

Statkraft volgt de ontwikkeling van de COVID-19-uitbraak op de voet en neemt voortdurend maatregelen in overeenstemming met het advies van de nationale gezondheidsautoriteiten.

Als Europa's grootste leverancier van duurzame energie heeft Statkraft ten allen tijde een centrale rol in diverse markten die kritieke infrastructuur leveren, zoals elektriciteit en stadsverwarming. Statkraft neemt ook werelwijd deel in de handel in energie.

Focus op bedrijfsvoering

Al Statkraft’s operationele teams zijn goed uitgerust om de situatie onder controle te houden en elektriciteit op te blijven wekken, zelfs als werknemers besmet of ziek worden. Onze missie als internationale energieproducent, energiehandelaar en Noorse stadsverwarmingsleverancier betekent dat personeel welke in belangrijke operationele functies werkt, aan het werk moet zijn. Statkraft geeft zorgvuldig voorrang aan middelen om de veilige en stabiele werking van de energiecentrales en de groothandelsmarkt te waarborgen.

Maatregelen die zijn genomen

Statkraft heeft in de operationele eenheden verschillende maatregelen genomen, waaronder het opsplitsen van teams en het reduceren van het aantal reizen. Er zijn oplossingen voor thuiswerken geïntroduceerd en de vergaderingen worden uitgevoerd door middel van het gebruik van digitale communicatie. Ook zijn de schoonmaak- en andere hygiënemaatregelen geïntensiveerd.

Bij onze waterkrachtopwekking in Noorwegen blijft bijvoorbeeld de bescherming tegen overstromingen en de regulering van het waterpeil ook een prioriteit, naast de focus op de dagelijkse werkzaamheden.

Het kantoor van Statkraft in Amsterdam is nog steeds open, maar de meeste van onze medewerkers werken vanuit huis. We zetten onze normale activiteiten voort, zowel op het gebied van de handel in internationale duurzame energieproducten als op het gebied van projectontwikkeling van wind- en zonne-energieprojecten in Nederland. Indien u contact met ons wilt, stuur ons dan een e-mail of bel ons.

De normale bedrijfsvoering van ons zonnepark Lange Runde in de gemeente Emmen wordt nog steeds verzorgd door onze partner Blue Elephant Energy.
Wij beoordelen voortdurend hoe onze bouwprojecten zich moeten verhouden tot de verspreiding van het virus en de verschillende gevolgen die dit met zich mee kan brengen.

Vanaf nu zal Statkraft deze website gebruiken om actuele informatie te publiceren over de COVID-19 situatie en hoe we ermee omgaan.