Overname Solarcentury succesvol afgerond

30.11.2020 | news

De overname van Solarcentury door Statkraft is vandaag succesvol afgerond. Solarcentury is een wereldwijde zonne-energie ontwikkelaar met een kantoor in Den Bosch. Dankzij deze overname zijn onze krachten gebundeld om de groei van zonne-energie te versnellen.

Met de afronding van de transactie is Statkraft eigenaar van 100 procent van de aandelen in Solar Century Holdings Ltd en haar dochterondernemingen. Na een interim-periode, waarin Solarcentury als apart bedrijf zal opereren, is het onze ambitie om in 2021 de bedrijven samen te voegen onder het merk Statkraft.

"Statkraft bestaat al 125 jaar en we zijn dan ook een langetermijnspeler", aldus Niels van der Linden, in Nederland verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zonne- en windenergie. "In 2025 willen we qua vermogen wereldwijd 6 GW aan windenergie en 2 GW aan zonne-energie hebben gerealiseerd. Maar dat is op zich geen eindresultaat. Het is een stap richting 2030 en verder."

CEO van Statkraft Christian Rynning-Tønnesen, zei eerder: "Deze overname is in lijn met onze strategie om verder te groeien als ontwikkelaar van wind- en zonne-energie en wereldwijd een van de maatgevende leveranciers van hernieuwbare energie te worden. Net zoals waterkracht en zonne-energie elkaar aanvullen, is ook de match tussen Statkraft en Solarcentury uitstekend, zowel qua doelstellingen als qua mensen. Door onze krachten te bundelen versnelt onze groei en helpen we de energietransitie vooruit.”

Solarcentury, opgericht in 1998, is een toonaangevend internationaal zonne-energiebedrijf dat centraal opgewekte zonne-energie en smart technologie ontwikkelt, bouwt, beheert en exploiteert. Solarcentury heeft een internationale naam in de ontwikkeling en de bouw van een aantal van de grootste projecten voor centrale zonne-energie in het Groot-Brittannië, Nederland, Spanje, Kenia en Mexico, waaronder pioniersprojecten. Een voorbeeld is de eerste zonne-energiebrug ter wereld, de Blackfriar Bridge in centraal Londen.