Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Turkey flag icon
Turkey
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States
  • 16,6 GWh
    Jaarlijkse productie
  • 4.750
    Huishoudens
  • 249.000 ton CO2
    Winst per 30 jaar

Locatie

Het zonnepark ligt net buiten de hekken van het Twence-hoofdterrein, ingeklemd tussen bedrijventerrein Twentekanaal (Hengelo) en de A35. Het zonnepark ligt midden in ecologische verbindingszone Twekkelo-West en Twence zet zich in voor het verbeteren van de overgang tussen bedrijventerrein en landschap.

Twence is de grootste duurzame energieproducent van Overijssel. Uit afval en biomassa wekken zij energie op voor vele duizenden huishoudens in Twente. Sinds 2017 zet Twence ook in op zonne-energie. In 2017 werd het eerste zonnepark in gebruik genomen en in november 2018 opende Prins Carlos de Bourbon de Parme samen met de directeur van Twence het tweede zonnepark: Boeldershoek-West.

Samen voor een betere biodiversiteit

Bij Solarcentury is het de praktijk om zonneparken zo aan te leggen dat ze echt natuurwinst opleveren. Dit principe is sinds eind 2019 afgesproken tussen natuurorganisaties en de brancheorganisatie Holland Solar in de Gedragscode Zon Op Land, maar de aandacht voor een natuurlijke inrichting gold bij Solarcentury zelf al daarvoor.

Dat betekent dat de panelen goed geplaatst worden, zodat regenwater en zonlicht de bodem onder de panelen bereikt. Maar het betekent vooral dat er ruimte moet zijn voor natuur, met minimaal 25% groen oppervlak naast de panelen. En uiteraard moet dat oppervlak goed beheerd worden; met zo min mogelijk verstoring, geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en beperkt maaien.

Low Emissions Scenario

Ons Low Emissions Scenario laat optimistisch, maar realistisch zien hoe de wereld er in 2050 uit kan zien als de snelle ontwikkeling van hernieuwbare technologieën zo door blijft gaan. Lees verder en neem een kijkje in de toekomst van de energiewereld.

Voor vragen en informatie

Peter van den Groenendaal
Business Development Manager