Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Onze activiteiten

Bij Statkraft ontwikkelen en exploiteren we installaties en centrales voor hernieuwbare energie, kopen en verkopen we energie en investeren we 100 procent van onze groei volledig in hernieuwbare energie. Al ruim een eeuw maken wij schone energie mogelijk en we blijven voorop lopen op weg naar een koolstofvrije toekomst.

Energieopwekking

Wij zijn de grootste producent van hernieuwbare energie in Europa en zetten in op de ontwikkeling, bouw, aanleg en exploitatie van centrales op het gebied van waterkracht, windenergie, zonne-energie, gas en biomassa. We breiden wereldwijd uit om de productie van hernieuwbare energie uit water, wind en zon te vergroten.

Ontwikkelingen op het gebied van zonne- en windenergie

Ruim 125 jaar geleden zijn wij - met waterkracht - begonnen met de ontwikkeling van onze eigen projecten op het gebied van hernieuwbare energie. Onze eerste windparken bouwden we meer dan twintig jaar geleden. Nederland is een van de nieuwe groeimarkten voor onshore-windenergie en zonne-energie waarin we willen investeren. Het Nederlandse Statkraftteam is zeer ervaren op het gebied van de ontwikkeling van zonne- en windenergie. We hebben verstand van onder andere locatieselectie, milieubeoordeling, aansluiting op het elektriciteitsnet, turbinetechnologie en windenergiebeoordeling. Bovendien is iedereen betrokkenheid bij de gemeenschap. Deze ervaring zetten we volop in om zowel wind- als zonne-energieprojecten te ontwikkelen.

Marktactiviteiten

Als Noors staatsbedrijf met 125 jaar ervaring op het gebied van duurzame energie zijn we een betrouwbare partner voor onze partners and klanten – dag en nacht, 365 dagen per jaar.

Statkraft heeft een grondige kennis van alle factoren in de energiemarkt. We handelen niet alleen in elektriciteit voor derden, maar exploiteren ook onze eigen productie-faciliteiten. Daarnaast is Statkraft Europees marktleider op het gebied van Garanties van Oorsprong (GvO) en een toonaangevende speler op het gebied van emissierechten.

Statkraft biedt oplossingen aan zeer uiteenlopende partijen, zoals

  • kleinschalige energieproducenten die de door hen opgewekte hernieuwbare elektriciteit willen vermarkten;
  • grootschalige industriële klanten met individuele wensen op de energiemarkt
  • leveranciers die op zoek zijn naar partners om hun energie op de markt te brengen of om te helpen met de financiering daarvan.

Wij brengen producenten en consumenten bij elkaar en creëren nieuwe concepten die waarde creëren voor beide.

Innovatie

Bij Statkraft werken we aan een wereld waarin elke industrie, elk bedrijf en elk huishouden wordt voorzien van hernieuwbare energie. Innovatie vormt de kern van deze visie. Dat is vanaf het begin al zo geweest. Maar ook in de toekomst zal innovatie een kernwaarde blijven die ons handelen stuurt. Het is onze ambitie om samenwerkingsverbanden aan te gaan die industriële sectoren ver buiten onze eigen sector transformeren, nieuwe marktoplossingen tot volle wasdom brengen en hernieuwbare energie op nieuwe manieren toepassen.