Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Motor voor kansen

Statkraft streeft naar een wereld die volledig draait op hernieuwbare energie. Wij zijn ervan overtuigd dat hernieuwbare energie elke industrie, elk bedrijf en elk huishouden van energie kan voorzien. Het is de motor voor vooruitgang en kansen.

Elektriciteit heeft het leven van mensen ingrijpend veranderd. Het verlicht onze huizen, onze scholen, onze kantoren. Het drijft onze machines aan. Het zorgt ervoor dat ons voedsel en onze geneesmiddelen niet bederven Het maakt internet mogelijk en de manier waarop we communiceren.

Elke sector, van productie tot gezondheidszorg en van onderwijs tot de financiële dienstverlening, is ervan afhankelijk. Het is onlosmakelijk verbonden met onze manier van leven, wonen, werken en de manier waarop onze samenleving zich ontwikkelt. We kunnen ons geen toekomst voorstellen zonder elektriciteit.

Toch zijn het energieverbruik en de energieproductie goed voor 75% van de uitstoot van broeikasgassen in de wereld en zijn we voor meer dan 80% nog steeds afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Dat kan zo niet langer doorgaan.

Om aan de groeiende energievraag te kunnen voldoen, de temperatuur op onze planeet onder het breekpunt te houden en de energiekloof te dichten voor bijna een miljard mensen in de wereld die nog steeds geen toegang hebben tot elektriciteit, is hernieuwbare energie niet een déél van de oplossing, maar de compléte oplossing.

Het goede nieuws is dat het kan, en wel vandaag nog. Hernieuwbare energie is duurzaam en inmiddels rendabel. Werknemers van Statkraft op drie continenten in Europa, Zuid-Amerika en Azië hebben dat bewezen. We hebben de handen ineengeslagen om deze toekomst mogelijk te maken, zoals Statkraft dat al 125 jaar lang doet.

CEO Christian Rynning-Tønnesen smiling
"Niet alleen verbinden wij ons aan een CO² neutrale toekomst. We gaan er helemaal voor."
Christian Rynning-Tønnesen
President en CEO