Onze waarden

Solar park safety equipment

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is al meer dan 120 jaar een fundamentele waarde voor Statkraft en zal dat ook in de toekomst zijn, in alle landen waar wij actief zijn.

Duidelijke voorwaarden en een consequente bedrijfsvoering zorgen ervoor dat wij vertrouwen en loyaliteit opbouwen, onder werknemers, partners, klanten en in gemeenschappen.

Onze kernwaarden

  • Competent. Gebruik van kennis en kunde om ambitieuze doelen te halen en om (h)erkend te worden als vooraanstaande speler.
  • Verantwoordelijkheid. Wij creëeren waarde terwijl wij oog houden voor onze werknemers, het klimaat, en onze maatschappij in het algemeen.
  • Innovatie. Creatief denken, het zien van mogelijkheden, en het ontwikkelen van effectieve oplossingen.

Onze waarden zijn ons toevertrouwd

Statkraft heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen geïncorporeerd in al haar activiteiten. Samengevat betekent dit dat wij elektriciteit en warmte leveren op basis van milieuvriendelijke energiebronnen, veilige en efficiente productiemethoden gebruiken, en op een verantwoordelijke en ethische manier te werk gaan. Wij streven naar het hoogste niveau van integriteit met al onze wederpartijen. Statkraft heeft stricte regels en standaarden die onze ethiek definiëren en deze zijn bekend bij al onze werknemers.

Zorgdragen voor mensen is de kern van onze bedrijfscultuur wat betekent dat al onze werknemers veilig naar huis kunnen aan het einde van de dag. Bij alle Statkraftmedewerkers staat veiligheid hoog in het vaandel. De managers hebben de speciale verantwoordelijkheid om leidend te zijn op dit gebied.

Lees meer over onze visie, waarden, en strategie op Statkraft.com