Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Turkey flag icon
Turkey
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Organisatie

Wij staan voor betrouwbaarheid en hebben 125 jaar internationale ervaring met het opwekken en leveren van hernieuwbare energie. Statkraft is de grootste producent van duurzame energie in Europa. Wij produceren o.a. windenergie en zonne-energie.

Wij zijn inmiddels ruim 20 jaar actief in Nederland vanuit ons kantoor in Amsterdam. Onze activiteiten in Nederland variëren van de handel in emissierechten en groene certificaten tot de ontwikkeling, de aanleg en het beheer van grote wind- en zonne-installaties.

We hebben een gedegen kennis van de volledige. Wij handelen niet alleen in elektriciteit voor externe centrales, maar beheren ook onze eigen centrales, zijn marktleider in de handel in Garanties van Oorsprong (GoO's) en een toonaangevende verhandelaar van CO2-emissierechten in Europa. Daarnaast bieden wij groene energieoplossingen voor opdrachtgevers in diverse sectoren.

Organisation chart

De activiteiten van Statkraft wereldwijd zijn verdeeld in vier business units en twee staff units.

Onze vier business units:

  • Production is verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van de door Statkraft beheerde installaties wereldwijd en voor de waardecreatie van de flexibele elektriciteitsproductieportefeuille van Statkraft in Europa. Ook de activiteiten van Statkraft op het gebied van stadsverwarming vallen onder deze unit.
  • Markets & IT is verantwoordelijk voor de commerciële optimalisatie en verdere ontwikkeling van de flexibele portefeuille van Statkraft, waardoor klanten toegang krijgen tot de markt, investeringsbeslissingen worden ondersteund en de waarde op lange termijn wordt veiliggesteld door middel van wereldwijde hedgingstrategieën.
  • European Wind and Solar is verantwoordelijk voor de projectontwikkeling en het eigendom van wind- en zonne-parken in Europa. Daarnaast is deze business unit verantwoordelijk voor het projectmanagement van grote projecten binnen Statkraft, inkopen en aanbestedingen voor de Groep en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten zoals elektromobiliteit en groene waterstof.
  • International Power is verantwoordelijk voor de verwerving, ontwikkeling, eigendom en exploitatie van hernieuwbare-energiecentrales buiten West-Europa en omvat onder meer waterkracht, windenergie en zonne-energie.