Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Optimalisatie en Flexibiliteit

De overgang naar volledig hernieuwbare energie voor u, vraagt een optimale inzet van ons. Als pioniers in schone energie kunt u op ons rekenen. Statkraft heeft de meest geavanceerde technieken in huis om zo goed mogelijk in te spelen op veranderingen in weer, productie of energieverbruik.

Optimaal opwekken

Voor 100% hernieuwbare energie opwekken en leveren betekent dat je flexibel moet inspelen op veranderende weersomstandigheden. Statkraft kan dat met de slimme virtuele energiecentrale. Zonneparken of windparken over de hele wereld worden daarmee op afstand in- of uitgeschakeld vanuit één centraal punt. Op die manier gaan we efficiënt om met energiebronnen. We spelen in op een plotseling sterke windkracht langs de Nederlandse kust, minder zonne-uren in Engeland, of andersom. Allemaal in het voordeel van zowel de stroomproducent, leverancier als de energieverbruiker.

Een combinatie van algoritmen en toezicht van onze deskundige handelaren zorgen ervoor dat de productie van energie nauwkeurig wordt gepland. Consumenten hebben zo de garantie dat de energie op tijd wordt geleverd. De virtuele energie kan worden verhandeld aan leveranciers of opgeslagen voor grootverbruikers.

Deze afspraken zijn vastgelegd in een Power Purchase Agreement (PPA). Een overeenkomst voor inkopers van groene energie of verkopers van groene energie.

Flexibel als water

Snel kunnen inspelen op natuurlijke veranderingen maakt Statkraft al 125 jaar tot een unieke partner in energie. Een voorbeeld daarvan zijn onze waterkrachtcentrales: de meest flexibele energie-innovaties die we zelf beheren. Ze zijn eenvoudig te bedienen en kunnen binnen enkele minuten worden bijgestuurd en fungeren daarmee in principe hetzelfde als een batterij. Door dit slimme systeem halen we optimaal energie uit water.

Bij Statkraft kunnen we uw bedrijf 24/7 voorzien van duurzaam opgewekte stroom

We helpen u op weg

Wilt u weten hoe we uw duurzame bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren? Statkraft helpt u graag met deskundig advies.
Bart Berendsen
Business Developer