Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Certificaten: het groene bewijs

Met een duurzaam certificaat toont u aan dat de energie die u verbruikt is opgewekt uit een hernieuwbare bron. Hiermee laat u stakeholders, klanten en andere belanghebbenden zien dat u actief bijdraagt aan het verminderen van CO2-uitstoot. Wij leveren certificaten aan bedrijven in de industrie, grootzakelijke branche en energieleveranciers.

Betrouwbare bron

Aan elektriciteit zelf is niet te zien hoe die is opgewekt, met behulp van fossiele brandstof of juist uit hernieuwbare bronnen. Daarom hanteren we certificaten die de oorsprong van de elektriciteit aanduiden. Met behulp van een elektronisch mechanisme is te achterhalen wanneer, waar en zelfs welke energiecentrale de elektriciteit is opgewekt. Hiermee zijn certificaten niet alleen een betrouwbaar, maar ook een belangrijk systeem in de energietransitie.

Grootste aanbod van duurzame certificaten

Statkraft is een van de marktleiders in duurzame certificaten. Bij ons kunt u dan ook kiezen uit een groots assortiment, van projecten over de gehele wereld. Daarbij maken wij onderscheid in de criteria voor stroomproductie die u belangrijk vindt. Denk aan land van herkomst, plaats, technologie, leeftijd, erkend energielabel en natuurlijk de prijs.

De belangrijkste certificaten

  • Garantie van Oorsprong (geaccrediteerd door de Association of Issuing Bodies)
  • IREC (Wereldwijd)
  • REGO (United Kingdom)
  • Garantie van Oorsprong van individuele landen, bv. Polen.

Ontvang een certificaat voor uw organisatie

Wil uw organisatie een actieve bijdrage leveren aan het verminderen van CO2-uitstoot en voldoen aan wettelijke verplichtingen? Dan denken wij met u mee. U kunt bijvoorbeeld direct groene energie van een aansprekend project inkopen.

Ook interessant

Statkraft biedt een volledig pakket aan duurzame oplossingen.

We helpen u op weg

Wilt u meer weten over duurzame certificaten? Statkraft helpt u graag met deskundig advies. Wij kijken naar de wensen van uw organisatie en vinden daar een passend aanbod voor.
Bart Berendsen
Business Developer