Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

CO2 -compensatie op uw manier

U wilt de CO2-uitstoot van uw bedrijf verminderen of uw klanten volledig groene energie leveren? Statkraft helpt u met een oplossing op maat. Dat kan een gerichte aanpak zijn voor kleine budgetten of juist een totaalpakket waarmee u voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Wij bewegen mee met de markt en uw ambitie.

Onze weg naar koolstofarm

Statkraft is Europa’s grootste producent van groene stroom. Al 125 jaar promoten, ondersteunen en ontwikkelen wij initiatieven die CO2-uitstoot terugdringen. Met eigen productiecapaciteit, infrastructurele oplossingen, weersvoorspellingen en specifieke kennis. Omdat wij willen bijdragen aan een schonere toekomst, hebben wij de Climate Neutral Now-belofte ondertekend. Dit is een initiatief van de VN voor het verminderen van uitstootgassen.

Bij Statkraft koopt u energie die 100% afkomstig is uit hernieuwbare bronnen. Nauwkeurig te herleiden naar de oorsprong met onze duurzame certificaten. Een bewijs voor pure zon- wind- en waterkracht. Zo verrijkt u uw portfolio van groene stroomvoorziening of gaslevering.

Verklein ook uw footprint

Wereldwijd wordt CO2-reductie gestimuleerd. Als Noors staatsbedrijf voelen wij ons dan ook verantwoordelijk om bedrijven en leveranciers hierbij te helpen. Dat kan op vele manieren, maar grofweg is er onderscheid in vrijwillige compensatie en verplichte compensatie.

Statkraft employee on top of a wind turbine

Vrijwillige compensatie

U kunt de CO2-uitstoot compenseren voor verschillende bedrijfsactiviteiten, zoals vliegreizen, autoritten of andere activiteiten die CO2 uitstoten. Of andere activiteiten die vaak toch CO2 uitstoten. Statkraft kan CO2-compensatie aanbieden uit verschillende projecten.

Picture of a lake with mountains in the background

Verplichte compensatie

Wellicht heeft uw bedrijf te maken met verplichte CO2-compensatie. Uw activiteiten vallen dan onder het EU Emission Trading System (EU ETS). Onder dit Europese ‘cap and trade systeem’ krijgt uw CO2-uitstoot een prijskaartje waardoor betrokken partijen de afwezig kunnen maken tussen compensatie of investeren in verduurzaming. Statkraft is een van de grootste spelers op deze ETS-markt en kan u helpen met oplossingen op maat.

We staan voor u klaar

Wilt u meer weten over CO2 -compensatie? Statkraft helpt u graag met deskundig advies.
Bart Berendsen
Business Developer