Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Webinar Samenwerken voor lokale energie

31 mei, 2022

Bij lokale energieprojecten zijn veel partijen betrokken, waaronder de energiecoöperatie, de gemeente en de ontwikkelaar. Elk van deze partijen heeft eigen belangen en capaciteiten. Om die goed bij elkaar te brengen, is samenwerking een vereiste. In juni, als de gemeentecoalities gevormd zijn, organiseerde Statkraft een webinar over dit thema: samenwerken voor lokale energie.

De webinar geeft meer inzicht in het perspectief van de verschillende betrokken partijen, wat samenwerking in de toekomst makkelijker maakt. Bekijk de opname hieronder dus snel!

In een plenair programma lichtten we de kansen en uitdagingen voor zowel energiecoöperaties als gemeenten toe. De hele webinar was in handen van gespreksleider en dagvoorzitter Gert-Jan Jansen en Rob Smit (Statkraft). Na de opening volgde een presentatie van Thijs Wentink (HIER/Participatiecoalitie). In twee rondetafelgesprekken gingen we met gasten Thijs Wentink, Joost van der Stappen (adviesbureau De Schouwsmolen) en Anne ten Brummelhuis (Omgevingsdienst Veluwe IJssel) in op de huidige situatie en ontwikkelingen in de lokale energie en op de samenwerkingskansen.

 

Persvragen

Willemijn van der Vliet
Communicatie Manager