Voor producenten

Windenergie en zonne-energie

Statkraft is een vooraanstaande speler op de Europese stroommarkt en heeft veel ervaring met het voorspellen, balanceren, en optimaliseren van duurzame productie-eenheden. Wij doen dit ook voor derden: wij bieden markttoegang aan meer dan 15.000 MW geïnstalleerd duurzaam vermogen door heel Europa. Daarnaast exploiteren wij onze eigen installaties met in totaal meer dan 19.000 MW vermogen.

Statkraft verkoopt uw duurzaam opgewekte stroom, en houdt daarbij rekening met het optimaliseren van inkomsten én met door u gewenste zekerheden. Wij zijn in staat zekerheid te bieden met vaste prijzen over langere periodes, of met een flexibele oplossing te komen waarbij de verkoopstrategie zich aanpast aan marktomstandingheden. Wij bieden kant-en-klare oplossingen die producenten in staat stellen de vruchten te plukken van de SDE+regeling, terwijl u als producent zich op uw kernactiviteiten kunt concentreren. 

Als kredietwaardige tegenpartij met bewezen track-record brengen wij zekerheid op de lange termijn voor uw duurzame project.

Samen vinden wij de beste oplossing die rekening houdt met de individuele vereisten van een project.