Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Bijdragen aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de VN

Wij geloven dat wij als wereldwijd opererende energieonderneming, die zich strategisch richt op het opschalen van duurzame-energieoplossingen, kunnen bijdragen aan het behalen van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) vóór 2030.

Gezien onze geschiedenis, expertise en ambities om onze groei uitsluitend te realiseren door middel van activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie, hebben wij de ideale gelegenheid om duurzame ontwikkeling te stimuleren via onze kernactiviteiten. De SDG's illustreren hoe een duurzame toekomst eruitziet en schetsen wat binnen onze mogelijkheden ligt om meer – en beter – te doen, om die toekomst waar te maken. Ze bieden ons een kader dat onze inspanningen en impact van vandaag kan contextualiseren en onze zakelijke beslissingen en bedrijfspraktijken van morgen kan helpen vormgeven.

Onze benadering

Wij zijn ons ervan bewust dat de SDG's sterk met elkaar samenhangen en dat een rechtstreekse impact op het ene doel een indirecte impact kan hebben op andere doelen. Deze onderlinge samenhang creëert synergieën tussen de SDG's om de positieve effecten uit te breiden, maar leidt ook tot compromissen die moeten worden gestuurd om de negatieve effecten tot een minimum te beperken. Bij Statkraft streven we ernaar om bij alle zakelijke beslissingen, beleid en activiteiten de positieve effecten te vergroten en de negatieve effecten tot een minimum te beperken.

SDG's waaraan Statkraft het meest bijdraagt

Hoewel we talrijke initiatieven hebben die aan verschillende SDG's kunnen worden gekoppeld, zijn onze positieve effecten als vanzelfsprekend geconcentreerd rond de doelstellingen voor Klimaatactie (SDG 13) en Betaalbare en duurzame energie (SDG 7), die op zich al een katalysator vormen voor veel van de overige doelstellingen.

Icon for UN Sustainable Development Goal 7
Photo: United Nations

SDG 7: Betaalbare en duurzame energie

VN-doelstelling voor duurzame ontwikkeling nr. 7 dringt aan op toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen.

Read more

Icon for Sustainable Development Goal 13
Photo: United Nations

SDG 13: Klimaatactie

VN-doelstelling voor duurzame ontwikkeling nr. 13 dringt aan op maatregelen om klimaatverandering en de effecten ervan tegen te gaan.

Read more