Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Pure zonkracht

Een wereld zonder licht en warmte is ondenkbaar. Tegelijk willen we als maatschappij gezamenlijk nog verder verduurzamen. Zonne-energie is de oplossing en snelst groeiende vorm van groene stroom. Statkraft groeit mee zodat we nog meer duurzame energie uit zonkracht halen.

Verlicht de samenleving

Statkraft zet vol in op nieuwe zonneparken. Want als grootste duurzame energieproducent van Europa hebben we een verantwoordelijkheid: de klimaatdoelen van Parijs halen. Dat betekent minder CO2-uitstoot, meer duurzame energie. Statkraft heeft 125 jaar ervaring in duurzame energie en op grote schaal zonne-energieprojecten gerealiseerd. Bovendien maken we met onze Noorse betrouwbaarheid lokaal het verschil. Wist u bijvoorbeeld dat een gemiddeld zonnepark een klein dorp kan voorzien van groene stroom?

Innovatief verduurzamen

Stroomversnelling

Ambities voor een schonere wereld maken we waar. In 2025 willen we 2 GW aan zonne-energie projecten hebben gerealiseerd.

Overal zonne-energie

Naast zonneprojecten in Duitsland, Spanje, Frankrijk, India en Brazilië bouwen we ook in Nederland aan een schoner klimaat. Zo realiseerden wij in 2017 ons eerste zonnepark in Emmen en daarna volgden meer initiatieven.

Wat betekent een zonnepark voor u?

Eerlijk en transparant zijn, is belangrijk bij de aanleg van een zonnepark. Daarom gaan we in gesprek met alle partijen, waaronder landeigenaren, omwonenden en overheden. Want alleen samen kunnen we verduurzamen.

Voor u als landeigenaar

Wilt u naast uw gewas of vee ook inkomsten genereren met zonne-energie? Dan is een zonnepark op uw grond een mooie oplossing. Als financieel stabiele partij kunt u bij Statkraft rekenen op een stabiele bron van inkomsten uit uw land. Bovendien maakt u hiermee een grote stap in duurzaam ondernemen. Al het regelwerk nemen wij uit handen zoals bouw, beheer en onderhoud—ook regelen wij het hele proces van subsidieaanvraag, en vergunningen tot het creëren van draagvlak, participatie en communicatie met overheid en omwonenden. Uiteraard zorgen we ervoor dat na de looptijd van het zonnepark alles netjes weer in oorspronkelijke staat hersteld wordt.

Weten wat zonne-energie u kan betekenen?

lees meer

Voor u als omwonende

Verduurzamen doen we vanuit een gezamenlijk belang: een leefbare omgeving voor nu en een schonere toekomst voor volgende generaties. Met minder CO2- uitstoot en meer duurzame energie. Om de nationale doelstelling te halen is iedere regio en gemeente verplicht om beleid te ontwikkelen voor het opwekken van duurzame elektriciteit. Kortom, een duurzame leefomgeving creëren we samen. Daarom gaan we altijd in gesprek met u over onze ideeën en plannen.

lees meer

Voor u als energiecoöperatie

Wilt u aan de slag met een eigen zonne- of windpark? Maak de stap naar duurzaam samen met Statkraft. Dan kunt u rekenen op alle technische kennis, juridische hulp en ruime expertise van de energiemarkt. Gebruik onze slagkracht voor uw groene ambities! We zijn benieuwd naar uw plannen.

Voor overheden

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 de CO2- uitstoot met 49% verminderd is vergeleken met 1990. Ook dat 70% van alle elektriciteit in Nederland uit duurzame bronnen komt. Die gezamenlijke doelstelling brengen we graag lokaal in te praktijk. Als staatsbedrijf kennen we het politieke speelveld en kunnen we goed schakelen tussen ambitieuze doelstellingen en realistische kaders.

lees meer

Contact

Ga met ons in gesprek over de mogelijkheden. Wij staan u graag te woord.