Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Pioniers in windenergie

Wij geloven in de kracht van de wind. Waar fossiele brandstoffen beperkt zijn en de aarde uitputten, is wind als energiebron onuitputtelijk. Statkraft investeert in de groei van windenergie en zo maken we de weg vrij naar een schonere toekomst. Al in 2002 bouwden wij ons eerste windpark en hebben ondertussen wereldwijd 20 windparken gerealiseerd.

Groots denken, lokaal handelen

Wind is puur, hernieuwbaar en dankzij technologische ontwikkelingen steeds goedkoper. Daar heeft iedereen belang bij. Daarom willen we meer windenergie ontwikkelen en brengen we onze kennis van 125 jaar verduurzamen lokaal in de praktijk. Met tastbare projecten die de omgeving verbeteren. Zodat landeigenaren, omwonenden en andere belanghebbenden profiteren van een leefbare wereld.

Wind is winst voor iedereen

Verduurzamen met impact

Onze ambitie is helder: een schonere toekomst in een duurzame wereld. Daarin is de ontwikkeling van hernieuwbare energie essentieel. In 2025 willen we 6 gigawatt (GW) aan windenergie hebben ontwikkeld.

Internationaal actief

Wij hebben Europa’s grootste windpark op het vasteland gebouwd: Fosen Vind in Noorwegen, met een totale capaciteit gelijk aan1-3% van het Nederlands energieverbruik. Daarnaast ontwikkelen we parken in andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Enorme stroomvoorziening

We hebben tot nu toe 3 terrawattuur (TWh) opgewekt met onze windturbines. Dat is voldoende om 1,1 miljoen huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Als de bovengenoemde Fosen Vind turbine in gebruik gaat kunnen we nog meer huishoudens van groene stroom voorzien.

Wat betekent een windpark voor u?

De stap naar duurzaamheid maken wij niet alleen, maar samen met omwonenden, landeigenaren, overheden en onze partners. Want bij een gezamenlijk belang betrek je alle partijen. We verdiepen ons in de gemeenschap en luisteren naar lokale behoeftes.

Voor u als landeigenaar

Met een windpark op uw grond heeft u een stabiele en aantrekkelijke bron van inkomsten. Daarnaast draagt een windpark op uw grond bij aan het opwekken van schone elektriciteit. U blijft eigenaar van uw grond en al het regelwerk nemen wij uit handen. Zoals bouw, beheer en onderhoud—ook regelen wij het hele proces van subsidieaanvraag, en vergunningen tot het creëren van draagvlak, participatie en communicatie met overheid en omwonenden. Allemaal met oog voor de lange termijn van uw bedrijfsvoering.

lees meer

Voor u als omwonende

Een windpark bij u in de buurt? We kunnen ons voorstellen dat u daar vragen over heeft. U wilt op tijd geïnformeerd zijn, erover meepraten en misschien heeft u zelfs wel ideeën of duurzame plannen. Daarom gaan we in gesprek met alle omwonenden, want duurzaam doen we samen.

lees meer

Voor u als energiecoöperatie

Wilt u aan de slag met een eigen zonne- of windpark? Maak de stap naar duurzaam samen met Statkraft. Dan kunt u rekenen op alle technische kennis, juridische hulp en ruime expertise van de energiemarkt. Gebruik onze slagkracht voor uw groene ambities! We zijn benieuwd naar uw plannen.

lees meer

Voor overheden

Alleen met heldere communicatie en openheid van zaken realiseren we een windpark. Als eigendom van de Noorse staat zijn we vertrouwd met het politieke speelveld. We weten als geen ander waar het gezamenlijk belang ligt: van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord tot lokale initiatieven en ambities. Statkraft zorgt dat belangrijke informatie op tijd bij besluitvormers ligt en dat betrokkenen geïnformeerd zijn over het belang van verduurzamen. Ook gaan we graag in gesprek zodat we onze gezamenlijke doelstellingen halen op het gebied van hernieuwbare energie.

lees meer

Volle kracht vooruit met wind

Wij zetten in op lokale projecten, zodat ook uw omgeving bijdraagt aan een schone leefomgeving. Met een ervaren en gemotiveerd team werken wij aan het realiseren van windparken in Nederland. Bekijk ons windpark Fosen Vind in Noorwegen en zie hij wij slim omgaan met deze onuitputtelijke en schone bron van energie.

Fosen Vind Park

Europa's grootste windproject op het vasteland in Noorwegen met een capaciteit van 1,057 MW.

LEES MEER

Contact

Ga met ons in gesprek over de mogelijkheden. Wij staan u graag te woord.